Feb 3, 2011

λέξεις παπάρια νο.3

Το κείμενο του ποινικού εγκληματία Θέμου Αναστασιάδη δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του. Με κάποια λάθη ή παραλείψεις. Πιθανότατα, να το πετσόκοψε η αρχισυνταξία -πολύ πιθανό να της χρωστάει μισθούς, ένσημα ή άλλα τέτοια ασήμαντα νομιμοφανή. Με τη μέθοδο 'για την αποκατάσταση της αλήθειας' που χρησιμοποιούσε ο Μπρεχτ, σας παραθέτω το αυθεντικό, προς χάριν της ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού -όπως είχα κάνει και παλιότερα:

Να ψηφίζουν ΜΟΝΟ οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα [δημοσιευμένος τίτλος]

== Να ψηφίζουμε εμείς οι ποινικοί περισσότερο από τους λαθρομετανάστες == [ο αυθεντικός τίτλος που απορρίφθηκε, λόγω προχωρημένου συντακτικού και υφέρπουσας ειρωνείας την οποία δεν έπιασαν στον κάτω όροφο]

Όταν το Συμβούλιο της Επικρατείας βγάζει αποφάσεις που παγώνουν ολόκληρα αναπτυξιακά έργα για να μην πειραχθεί ένα δεντράκι είναι «καλό και άγιο» για την προοδευτική υποκριτική αριστερά. Ως αναπτυξιακά έργα νοούνται όλες οι παραφυάδες και οι μπετόν απολήξεις των επιχειρηματικών ονειρώξεων του Λαλιώτη, του Βωβού και του Κακλαμάνη, καθώς και μιας παρέας φίλων μου εκδοτών που μαζευόμαστε μετά τα ματς του Γαύρου στο Μικρολίμανο και τα λέμε, πίνοντας grappa και μασουλώντας camembert. Αν δεν είχαμε και αυτή την υποκριτική αριστερά, θα τα'΄χαμε αποψιλώσει όλα τα γαμημένα άχρηστα δεντράκια και θα'χαμε κάνει τώρα χρυσές δουλειές. Κωλοχώρα, δεν καταλαβαίνει τους επιχειρηματίες... Τώρα, λοιπόν, που το ΣτΕ πήρε την άκρως σημαντική ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (κεφαλαία γράμματα για να καταλαβαίνεις και να εμπεδώνεις τα σημαντικά, ηλίθιε αναγνώστη μου) να μην επιτραπεί η ΨΗΦΟΣ των αλλοδαπών στις εκλογές, χάριν της εθνικής ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑΣ (πάλι κεφαλαία, γιατί με μικρά θα το προσπερνούσες, αφού είναι ακατανόητη έννοια -ενώ με κεφαλαία σου εντυπώνεται χωρίς να χρειάζεται να την καταλάβεις) το λένε αντιδραστικό και φασιστικό. Ευτυχώς βέβαια, γιατί κανονικά θα'πρεπε να τα λένε για μένα που γράφω τέτοιους εμετούς και περνάνε απαρατήρητοι. Και έτσι έχω γλιτώσει πολύ γιαούρτι και σκατό.




Οι υστερικές επιθέσεις κατά του ΣτΕ για την ιστορική απόφαση είναι ένα πρώτο βήμα για να σταματήσει η συνολική κατάληψη της χώρας από κάθε είδους μετανάστες -της χώρας που την πειράζουν μόνο οι νέοι μετανάστες και δεν της λέει τίποτα η ιστορία της που είναι γεμάτη από πηγαινέλα δικών της μεταναστών- και να δημιουργηθεί άπλα και χώρος να τον γεμίσουμε με λαμόγια, καταχραστές, απατεώνες, εγκληματίες, άρπαγες και άλλους φίλους μου. Με δυο λόγια: αναπτυξιακά έργα. Στα οποία όμως, τώρα που το σκέφτομαι, θα χρειαστούν κάποιοι μετανάστες για να δουλέψουν -αν γίνεται ανασφάλιστοι και απλήρωτοι, ακόμα καλύτερα. Να θυμηθώ να ρωτήσω μετά τη Γιάννα, έχει το know how.

Αυτές οι επιθέσεις λοιπόν, γίνονται κατά σύμπτωση απ’ τους ίδιους κύκλους που κατά καιρούς μας θυμίζουν κάτι ξεχασμένες έννοιες όπως "εργασιακά δικαιώματα" και "ασφάλιση" και τέτοιες πολυτέλειες που όχι μόνο στους Αφγανούς δεν αξίζουν, αλλά απορώ γιατί κόπτονται και τα ιθαγενά μας τα αργόσχολα χαϊβάνια. Είναι αυτοί οι πολιτικοί που «κατά σύμπτωση» και όλως τυχαίως βάζουν ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ και μετά τους Έλληνες. Εκείνοι βάζουν τους ξένους μετανάστες, γιατί αυτούς ξέρουν, αυτούς βάζουν. Οι άλλοι πολιτικοί -οι φίλοι στην ανάπτυξη και στους εκβιασμούς, οι φίλοι για πάντα (στέλνω ασπασμούς σε όσους γνωριζόμαστε προσωπικά και έχουμε δει και ντιβιντί μαζί)- βάζουν κι αυτοί πάντα πρώτα τους ξένους -τους ξένους όχι με κεφαλαία, αλλά με κεφάλαια, κεφάλαια που σημαίνουν ανάπτυξη, κεφάλαια που, μιας και τώρα δεν είμαστε ακόμα για ανάπτυξη, χρειάζονται για να αποπληρωθούν τα παλιά τους χρέη, εκείνα που δημιούργησαν σπαταλώντας τα παλιότερα κεφάλαια που πάλι οι ίδιοι ξένοι τα είχαν δώσει, κεφάλαια για ανάπτυξη στο Βατοπέδι, κεφάλαια siemens, κεφάλαιο στην επικοινωνία. Πάντα πρώτα οι ξένοι, και στο νεοκλασικό στην Πατησίων, αλλά και στην κατασκευή του Ελ.Βενιζέλος
, και στις αναθέσεις των οδοποιητικών έργων, και στις προμήθειες της Ολυμπιάδας. Γενικά, ξένοι. Και "ξένο ψωμί ήταν που'τρωγε, δικό του το μαχαίρι".

Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη δεν θα ενδώσει στο αμόκ των δήθεν δημοκρατικών δυνάμεων που είναι ανίκανοι 20 χρόνια τώρα να κάνουν την Αθήνα, Κάιρο, και τα Πατήσια να ισλαμοποιούνται. Να ενημέρωσω τον ηλίθιο αναγνώστη μου πως όταν η Αθήνα γίνει Κάιρο, η έκδοση της φυλλάδας σταματάει άμεσα κι εγώ έχω φύγει σκαστός για Ελβετία, γιατί όχι μόνο υπολογίζω ότι θα με πάρει η μπάλα, αλλά μάλλον θα είμαι και από τους πρώτους στους οποίους θα τη ρίξουν (μαζί με τους φίλους μου από το Μικρολίμανο που λέγαμε). Το άλλο με τα Πατήσια το έγραψα για πλάκα, αφού πρώτον ούτε γνωρίζω που είναι τα Πατήσια και το νεοκλασικό, αλλά ούτε και με κόφτει πολύ το ζήτημα, αφού στη γειτονιά μου το Ισλάμ δεν είναι παρά μια ιδιοτροπία, μια περίεργη συνήθεια, των ταλαίπωρων που μας καθαρίζουν τα πατώματα και κουρεύουν το γκαζόν των αυλών μας. Στα σοβαρά τώρα, η απόφαση του ΣτΕ πέραν απ’ τη νομική της διάσταση, δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη δημόσιοι λειτουργοί που ορθώνουν το ανάστημα τους σ’ όσους σκύβουν το κεφάλι «στο νόμο του Σύριζα». Νομίζα πως είχαν εξαφανιστεί. Ειδικά μετά από την περίπτωσή μου, που το ανάστημά τους ορθώθηκε τόσο ώστε να με βρουν ένοχο, αλλά σταμάτησε να ψηλώνει -σκύβοντας το κεφάλι στο νόμο του κεφαλαίου- ώστε να είμαι ελεύθερος και να γράφω ό,τι γουστάρω, να φτύνω σάλια και να χαριεντίζομαι με γλάστρες και τον Περρή, που μιας που τον ανέφερα είναι ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα των δεινών της λοβοτομής στον άνθρωπο. Ναι λοιπόν, υπάρχουν υπεύθυνοι θεσμοί, αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι πρέπει, βάσει του Συντάγματος, για να μείνει η Ελλάδα ελληνική. Μόνο όμως γι'αυτό, γιατί αν είναι να ξαναπιάσουν υποθέσεις όπως τη δική μου, καλύτερα να ξαναγυρίσουν στην ανευθυνότητά τους, στην αδιαφάνεια, στη διαφθορά, στους εκβιασμούς, στις πολιτικές πιέσεις, και γενικά σε όλες εκείνες τις βαθιά δημοκρατικές και ευνομούμενες καταστάσεις που μου επιτρέπουν να υπάρχω και να αρθογραφώ εκτός φυλακής. Κι ας γίνει η Ελλάδα ό,τι θέλει. Στ'αρχίδια μου κιόλας.


Υ.Γ. Αλλιώς …να πάρουν απ’ τους Έλληνες το δικαίωμα ψήφου και να το δώσουν μόνο στους λαθρομετανάστες. Αφού έτσι κι αλλιώς μόνο για κείνους «καίγονται»! Αν… δικοί μας φτωχοί άνεργοι και άστεγοι (που αυξάνονται κατά χιλιάδες κάθε μέρα) καταλάβουν δημόσιο κτίριο, σε πόσες ώρες θα τους έχουν πάει σηκωτούς στον εισαγγελέα; Δεν ξέρω. Έτσι το έγραψα, για εξυνπάδα. Και για να σπάσω πλάκα, τώρα που θυμάμαι ότι ενώ υποτίθεται πως κι εγώ έπρεπε να πάω σηκωτός στον εισαγγελέα, εγώ πήγαινα με το πάσο μου ή τους το'παιζα άρρωστος και τον κορόϊδευα τον μαλάκα. Πρέπει πάντως να γίνει κάτι να μη χαθούν οι ψήφοι από τους Έλληνες. Πως θα ξαναβγεί η ΠΑΣΟΚάρα μου;

3 comments:

  1. ελαφρώς μεγαλύτερη γραμματοσειρά θα βόλευε καλύτερα νομίζω

    ReplyDelete
  2. Δεκτή η παρατήρηση -κι όλο ταλαντεύομαι σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά συνήθως κερδίζει η αισθητική εις βάρος της χρηστικότητας.

    Μπορείς όμως κρατώντας πατημένο το ctrl και ανεβάζοντας/κατεβάζοντας το scroll του mouse (ή πατώντας αντίστοιχα + ή -) να αυξομειώνεις το σύνολο των στοιχείων της οθόνης. Κολπάκι.

    ReplyDelete
  3. ...εννοώντας το μεγεθός τους.

    ReplyDelete